Meniul principal
Prima pagina
Contact
Echipa
Calendar competitional
Ramuri/Sectii sportive
Karate traditional
Despre noi
Galerie foto
Galerie video
alpinism
Despre noi
Galerie foto
Galerie video
Ecvestre/Echitatie
Despre noi
Galerie foto
Galerie video
Dans majorete
Despre noi
Galerie foto
Galerie video
...
Poza aleatorie
Vizite pe pagina
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAzi13
mod_vvisit_counterIeri17
mod_vvisit_counterSaptamana asta13
mod_vvisit_counterTotal109626
Google searchGoogle link change


Despre noi -dans majorete

Prezentare ramurei sportive dans
-majorete-

 

Prezentarea generala a conceptului de majorete

     Conform definitiei, majoreta traditionala este tanara care danseaza pe muzica de fanfara sau de orchestra o coregrafie care are la baza pasul de mars, folosind ca accesorii de dans pom-ponii sau batonul, fiind imbracata intr-un costum care urmareste linia uniformei militare. Aparut in secolul al XVIII-lea in Franta, acest concept de dans s-a dezvoltat in timp, cu precadere la cumpana secolelor al XX-lea-al XXI-lea, in lumea europeana si in cea americana, astazi reprezentand un adevarat sport care se practica la nivelul performantei.

     Astazi, la nivelul competitiilor nationale si internationale, dansul de majorete este intalnit in  3 mari categorii :

·         Majorete traditionale cu pom-poni / baton

·       Majorete cheerleading (recunoscut in 2016 ca sport olimpic incapand cu               Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 )

·         Majorete show/ hobby

     Clubul Sportiv “Terra Kid” Zalau isi propune sa aduca performanta in acest sport atat la nivelul competitiilor nationale, cat si la nivelul celor internationale, avandu-l drept instructor pe George Nicola, instructor atestat de Asociatia de Majorete din Romania in anul 2015.

 

Sezonul competitional 2017 si prezentarea categoriei hobby/show

     In cadrul sezonului competitional 2017, pregatirile majoretelor sunt axate pe dificultate si tehnica, elemente necesare intr-o coregrafie care sa “se bata” pentru podium. In acest sezon se remarca 2 echipe de majorete, ambele avand numele ‘’TERRA”,.

·         echipa de cadete (8-11 ani) : (10 sportivi) echipa cu sportive debutante in acest sport, ce-si doresc sa treaca peste barierele pe care orice echipa incepatoare le constientizeaza la un anumit moment si sa reprezinte clubul si orasul Zalau la competitiile nationale de unde sa se intoarca cu o medalie ;

·         echipa de junioare (12-14 ani) : (11 sportivi) echipa ce detine sportive care s-au obisnuit deja cu competitia nationala; toate au participat in 2016 la Campionatul National de Majorete de la Bistrita de unde s-au intors cu medalia de aur la in proba de formatii – hobby/show, cu medalia de bronz in proba de duo-majorete traditionale cu pom-poni si cu locul IV(mentiune) in proba de solo - majorete traditionale cu pom-poni, reprezentand anul trecut scoala in care studiaza(“Gh.Lazar”) si avand acelasi instructor; pretentiile fata anul precedent au crescut semnificativ, provocarea de a ramane in fruntea clasamentului national fiind sursa motivatiei din antrenemente.

         Pregatirea majoretelor in contextul participarii la categoria show/hobby se raporteaza la contopirea elementelor din stilul majoretei traditionale cu stilul cheerleading. Astfel, se remarca urmatoarele elemente specifice categoriei mentionate :

ü  pasul de mars

ü  lance (lansari de pom-poni cu grad inalt de dificultate)

ü  stunt/ piramide

ü coregrafie complexa, care imbina stiluri diferite de dans din alte arii sportive si artistice (samba, salsa, merengue, rock and roll,  jive, dans popular romanesc, folclor international, street dance etc)

ü  elemente de gimnastica ( sfoara, pod, roata laterala, flick inainte, flick inapoi, salt inainte grupat, mostepanova, sarituri artistice  etc)

ü dinamica in executarea miscarilor, miscari executate in  categorii de timp variate, rapiditate, miscari in “val”

     Cu alte cuvinte, aceasta categorie promoveaza elemente spectaculoase, care trebuie sa fie atent si tehnic executate pentru a da substanta impresiei de ansamblu.

 

 

Structura antrenamentului :

·         Incalzirea masei musculare pentru a evita problemele de natura fiziologica ce ar putea sa apara

·         Excercitii individuale pentru imbunatatirea tehnicii

·         Repetarea coregrafiei invatate ulterior

·         Invatarea noilor miscari si includerea acestora in coregrafia de ansamblu

·         Relaxare  + Sugestii, opinii legate de antrenament

 

         Impresii generale

      Prin aceasta ramura sportiva se doreste, precum s-a demonstrat in celelalte ramuri ale clubului, ca antrenamentele si rezultatele au la baza munca sportivilor. Acestia au inteles ca nimeni nu poate realiza lucruri mari cu eforturi mici. Prin participarea lor activa la repetitii se poate observa faptul ca isi asuma statutul sportivului motivat, pregatit de victorie, realist, increzator in propriile sale puteri. Aceste aspecte ii vor ajuta atat in domeniul educatiei si al sportului, cat si in viata, devenind oameni perseverenti care stiu tintele pe care trebuie sa le atinga si dozasul efortului necesar.

 

Ca instuctor, nu imi ramane decat sa le multumesc tuturor celor care sustin acest sport, celor care ii sustin pe copii si imi doresc ca profesionalismul de care se dovada sa se mentina. –George Nicola